Nagy légitársaságok felfüggesztik izraeli járataikat

Írta: Izraeli hírlevél - Rovat: Hírek - lapszemle

Miután az amerikai Delta Airlines légitársaság New Yorkból Tel Avivba tartó Boeing 474-es gépe a Földközi tenger fölött megfordult és Párizsban szállt le, több nagy amerikai és európai légitársaság határozott izraeli járatainak az átmeneti felfüggesztéséről.

BenGuOut

A Ben Gurion repülőtér

Az American Airlines és a United Airlines is törölte izraeli járatait, majd röviddel ezután az Egyesült Államok polgári légügyi hatósága, a Federal Aviation Administration (FAA) jegyzékben tiltotta meg az USA valamennyi légitársaságának, hogy a következő 24 órában Izraelbe repüljenek.

A döntés az után született, hogy kedden a loddi repülőtértől alig 10 kilométeres távolságban fekvő Jehud városban egy, a Vaskupola által lelőtt rakéta szilánkja egy házra esett.

Az FAA közölte: követi az eseményeket, és amennyiben indokolt, a járatok újra indulnak.

Az amerikai példát hamarosan nagy európai légitársaságok is követték, mint a francia Air France, a német Lufthansa (36 órára) és a holland KLM. A Lufthansa járat-szüneteltetése hatással van a Germanwings, az osztrák Austrian Airlines és svájci légitársaságok járataira is.

A Közlekedésügyi minisztérium a döntések visszavonására kérte a légitársaságokat, mondván, hogy a légiközlekedés Izraelbe és -ből teljességgel biztonságos, és az ország légi elszigetelése a terrornak adott jutalom.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]