Nablusz: Az Oroszlánbarlang parancsnoka feladta magát

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Schem (arabul Nablusz) városában működő Oroszlánok Barlangja nevű terrorista csoport egyik vezetője, Udai Al-Azzi az éjszaka feladta magát a Palesztin Hatóságnak, mert attól tartott, hogy az izraeli biztonsági erők likvidálják.

Udai Al-Azzi

Egy izraeli biztonsági tiszt megerősítette a részleteket a héber médiának – tudósít az ujkelet.live.

A palesztin biztonsági erők egykori tagja azért döntött így, mert az izraeli biztonsági szervek hajtóvadászatot folytatnak a terroristák után, akik támadást hajtottak végre a Jordán-völgyben – megölve a Dee család három tagját – valamint akik támadást hajtottak végre Jom Hazikaronkor, megsebesítve egy férfit a rendőrségi csomópontnál, Binjáminban.

Becslések szerint a terroristák egy része Észak-Szamária térségében bujkál.

Októberben a milícia magas rangú tagjai megadták magukat a palesztin hatóságoknak, miután az izraeli biztonsági erők sorozatos rajtaütéseket hajtottak végre ellenük Schemben.

Az „Oroszlánok Barlangja” egy néhány tucat palesztin fiatalból álló diffúz csoport, amelynek bázisa Schem/Nablusz óvárosában (kasbah) van. Mivel közel vannak az izraeli telepekhez, ez lehetővé teszi számukra, hogy lecsapjanak, és azonnal visszatérjenek rejtekhelyükre anélkül, hogy elkapnák őket. Nem tartoznak egyetlen ismert palesztin fegyveres szervezethez (Hamasz, Iszlám Dzsihád, stb.) sem, mivel ezeket elég erősen behálózta az izraeli hírszerzés. Parancsnokságuk gyakran változik, és arra a személyre központosul, aki fegyvert ad az operatívoknak és támadásra küldi őket.

Teljes cikk

 

Címkék:Kasbah, Nablusz, Schem

[popup][/popup]