Mundstock úr a Gólem Központban

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A Freeszfe és a Gólem Színház közös produkciója: Ladislav Fuks: Mundstock úr.

“Cseri Hanna, negyedéves bábrendező, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem volt diákja, aki jelenleg a bialystoki Aleksander Zelwerowicz Színművészeti Akadémia hallgatója, rendezi meg a Mundstock úr című darabot, a Gólem Központ színpadán.

Az SZFE-n, eredetileg ebben a szemeszterben került volna sor számára az Ódry-n nagyszínpados vizsgaelőadás rendezésre. Szeptember óta nagyjából tudni lehetett, hogy ez nem hagyományos módon, és feltehetőleg nem is az Ódry Színpadon fog megtörténni. A fiatal művész, a pandémiás helyzet és a FREESZFE mozgalmat körülvevő, ellehetetlenítő politikai körülmények ellenére, július közepén mutatja be csapatával második vizsgadarabját.

Ki kerülhet ki élve a koncentrációs táborból? Az, aki praktikusan, rendszeresen, módszeresen készül fel rá. Mundstock úr békés lelke kettéhasadt, és megszületett belőle a rettegés szülte képzelt alak, az árnyéka. Mundstock úr tudja, hogy valamiképpen le kell győznie a rémet, különben tönkremegy még azelőtt, hogy a levélszekrényben felfehérlene a rettegés kiváltó oka: a transzportba szólító behívóparancs. Egy nap ráébred a megoldásra: módszeresen fel kell készülni a koncentrációs tábor minden borzalmára. Edzésbe fog tehát. Begyakorolja az ötvenkilós bőrönd legracionálisabb cipelési módját, hozzászoktatja magát a vasalódeszkán való alváshoz, gyakorolja a saját kivégzését. És hát, ki ne várná a behívót ennyi előkészület után?!” – áll a színház sajtóközleményében.

Játsszák:
Ruszina Szabolcs
L. Nagy Attila
Podlovics Laura
Urbán Richárd
Hrisztov Toma
Bánky Sára

Zene: Rozs Tamás, Rozs Mirkó Benjámin, Egyed Hunor, Tóth Roland
Dramaturg: Zrinyifalvi Eszter
Látvány – és bábtervező: Virág Vivien
Rendezőasszisztens: Németh Orsi
Színpadra adaptálta és rendezte: Cseri Hanna

Mikor?
Július 17 19:30, Július 18 19:30

Hol?
Gólem Színház és Zsidó Előadóművészeti Központ
1077 Budapest, Csányi utca 3.

Jegyvásárlás: https://golemszinhaz.jegy.hu/

Jegyinformáció
[email protected],  06 20 776 0744

[popup][/popup]