Minden járatot törölt, és hazahívta gépeit az El Al

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Szerdán határozatlan ideig az összes járatát törölte az El Al légitársaság, annak vezérigazgatója, Gonen Usishkin pedig az utas- és a teherszállító repülőgépeket is visszarendelte Izraelbe azt követően, hogy a pilóták szakszervezete bejelentette, nem repülnek többet a légicég jelenlegi pénzügyi krízisében.

Mindezt a Daily Mail írja cikkében, idézi a Travelo. A kedden kiadott pénzügyi jelentés szerint az izraeli légitársaság 140 millió dolláros (kb 44 milliárd forintos) veszteséget halmozott fel 2020 első negyedévében a koronavírus-járvány miatt.

“A légitársaság vezetősége nem tartotta magát a kevesebb mint egy hónapja megkötött megállapodáshoz, ezért a pilóták érdekvédelmi szakszervezete arra a következtetésre jutott, hogy a tulajdonosok képtelenek megmenteni a pénzügyi gondokkal küzdő céget” – jelentette be közleményben kedden este a pilóták szakszervezete.

Ugyanakkor a légitársaság közölte, hogy már javában tartanak a tárgyalások a kormánnyal az El Al megmentésére, de ehhez szükség van a munkavállalókkal és szakszervezetekkel való békés megegyezésre is.

Június 20-án az El Al Hungary Facebook-bejegyzésében arról tett ki fotókat, hogy a Boeing 787-9 Dreamliner gép utasok nélküli cargo járatot teljesített, amellyel Pekingből hoztak Tel Avivon keresztül egészségügyi eszközöket Budapestre. Június 30-án, kedden a hírek hatására pedig már arról posztoltak, hogy tudomásuk szerint július 31-ig minden járatot törölt az anyacég.

Teljes cikk

[popup][/popup]