Megpróbálták leszerelni a gázórákat Iványi Gáborék intézményeinél

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Csütörtökön a szolgáltató munkatársai megpróbálták leszerelni a gázórákat az Iványi Gábor által vezetett Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) budapesti, Dankó utcai intézményeinél – tudta meg a Magyar Hang Ónodi István gazdasági igazgatótól.

A Dankó utcában, ahol több intézményük is van, reggel jelentek meg a szolgáltató munkatársai, hogy leszereljék a két gázórát. Ezt sikerült megakadályozni, ekkor az utcáról akarták elzárni a gázt, de ezt sem engedték, most önkéntesek őrzik a helyszínt – mondta Ónodi István.

Hozzátette: a Dankó utcai intézményeknek 30 millió forintos gáztartozása van. Rögtön közösségi gyűjtés indult a megsegítésükre, már érkeznek is az adományok.

Iványi Gábor csütörtök este kiáltványt adott ki, ebben azt írta, hogy „a Nemzeti Közművek, melynek tulajdonosa a Magyar Állam, a mai napon megjelent a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) és az Oltalom Karitatív Egyesület (OKE) Dankó utcai központjánál (itt működik a hajléktalan bázis, a kórház, a szálló, az óvoda és a Wesley János Lelkészképző Főiskola), hogy a szó szoros értelmében levágja a gázvezetékről az intézményeinket.” Hozzátette: „A Magyar Állam törvénytelenül vette el a tőle átvállalt feladataink hátteréből azt a finanszírozást, amiről pontosan tudta, hogy előbb-utóbb a teljes ellehetetlenülés szélére sodor minket. Legutóbb a vírusveszélyre hivatkozva, arcpirító módon csökkentették tovább a legszegényebb gyerekek javára működtetett iskoláink kiegészítő támogatását, most pedig elzárják a gázcsapot, esetleg kikapcsolják az áramot vagy a vizet, hogy térdre kényszerítsenek minket.”

Magyar Hang

Címkék:30 milliós tartozás, Iványi Gábor

[popup][/popup]