Megbüntetnek egy dán lányt, mert elüldözte támadóját

Írta: hiradó.hu - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Pénzbírsággal fenyegetnek egy 17 éves dán lányt, mivel gázspray-vel fújta le támadóját. A férfi elmenekült a helyszínről, a rendőrség nem keresi.

A biztonsági személyzet járókelőket igazoltat a koppenhágai Kastrups vasútállomásnál Dániában, miután a parlament rendelkezést hozott arról, hogy a hatóságok elkobozhatják a menedékkérők értékeit annak érdekében, hogy eltartásukat finanszírozni tudják. Forrás: DailyMail

Az incidens Dánia déli részén történt Sonderborg városában helyi idő szerint este 10 órakor. A lány állítása szerint támadója angolul szólt hozzá, majd lelökte a földre és megpróbálta letépni a ruháját. A lány viszont paprikaspray-t húzott ki a táskájából és lefújta zaklatóját, aki elmenekült a helyszínről.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, de nem csak a támadó ellen. Minden jel arra mutat, hogy a lánynak pénzbírságot kell fizetnie a paprikaspray használata miatt. A spray egész Európában kapható, de birtoklásáért három hónapos börtönbüntetést is kiszabhatnak Dániában.

A helyi rendőrség szóvivője kijelentette, hogy a paprikaspay használata illegális az országban, így egyértelmű, hogy a lánynak fizetnie kell.

A teljes cikk itt olvasható.

 

Címkék:menekültek

[popup][/popup]