Megállítjuk? Beengedjük? ♦ A blokádtörő hajóraj közeledik Izrael partjaihoz

Írta: Halmos László/izraeli-hirlevel.blogspot.hu/ - Rovat: Hírek - lapszemle

flotilla_3

A Gázai-övezet izraeli zárlata ellen tüntető, Gázában kikötni szándékozó, svéd szervezésű hajóraj hajói csütörtökön indultak el a görög Kréta szigetéről, és vasárnap vagy hétfőn érkezhetnek a Gázai-övezettel szembeni izraeli felségvizekre.

A “flottila” három hajója szombat este az egyiptomi partokkal párhozamosan halad tervezett célja, Gázaváros irányába. Jelentések szerint két további hajó is csatlakozik hozzájuk.

A hajókon állítólag hetven személy utazik: európai palesztin-barát aktivisták, Moncef Marzouki volt tunéziai elnök és egy izraeli-arab Kneszet-képviselő, dr. Bassal Ghattas.

Szombaton este nem világos, hogy Izrael engedi-e majd kikötni a hajókat – és ha igen, hányat – Gázában.

A hajók indulását óriási sajtókampány előzte meg. Esetleges leállításukat a parti őrség által még nagyobb fogja. Bizonyára nagyobb, mint az Iszlám Állam fegyveresei által a napokban elkövetett eszeveszett, kegyetlen terrorakcióit Franciaországban, Tunéziában, Kuvaitban.

Izraelben általános a vélemény, hogy a svéd szervezők által szervezett tengeri propaganda-hajókampány célja Izrael lejáratása, minél nehezebb helyzetbe hozása.

A hajókon, mint azt a szervezők váltig hangsúlyozzák, gyógyszerek, élelmiszer és egyéb humanitárius szállítmány van.

Ehhez nem is fér kétség: a fegyvereket és a terror-alagutak kiásásához és betonozásához szükséges cementet és acélt nem a tömeg-tájékoztatás kamerái előtt hozzák be a Gázai-övezetbe.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]