Magyarország Oroszország mellett Izrael felé tájékozódik koronavírus-vakcina ügyben

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A hírről Szijjártó Péter magyar külügyminiszter facebook-posztjából szerezhetett tudomást a nyilvánosság, amit az alábbi képpel tett közzé.

„Világszerte egyre riasztóbbak a koronavírus-adatok. Bár egyelőre még több a kérdés, mint a biztos válasz a világjárvány kapcsán, egy ügyben konszenzus van – talán – az egész tudományos világban: az oltás jelentheti az áttörést a védekezés sikeressége szempontjából.

A világ számos helyén zajlanak kutatómunkák, amelyek jelenleg különböző fázisokban vannak. Oroszországban és Kínában már a tesztelés harmadik szakaszánál tartanak, így könnyen lehet, hogy heteken vagy néhány hónapon belül lehetőség nyílik oltóanyag vásárlására ezekből az országokból.

Az ehhez szükséges egyeztetéseket megkezdtük, pénteken és ma telefonon egyeztettem Gyenyisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel, valamint Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel, akikkel megállapodtunk, hogy folyamatos kapcsolatot tartunk fenn a teszteredményekkel, az engedélyezési eljárásokkal és a széleskörű egészségügyi felhasználással kapcsolatos kérdések tisztázása érdekében.

Mindemellett felvettük a kapcsolatot az izraeli illetékesekkel is, hiszen Izraelben is zajlanak kutatások a vakcina kifejlesztése érdekében” – zárul a külügyminiszter posztja.

[popup][/popup]