Magyar siker a Maccabi Világjátékokon

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Az esemény történetének legsikeresebb magyar szereplésével zárult Izraelben a 20. Maccabi Világjátékok.

Jusztin Ádám

A rekordlétszámú, százfős magyar küldöttség 25 érmet szerzett, három arany, 10 ezüst  és 12 bronz megoszlásban. A dobogó legfelső fokára állhatott a tékvandós Murinai G. Dániel, továbbá a karatés Kunos Zsuzsa és Sterck Laura – tájékoztatta a Maccabi VAC Hungary szerdán az MTI-t.

“Az eddigi legnépesebb delegációval érkeztünk, és a legjobb eredménnyel távozunk, gratulálok minden résztvevőnek” – jelentette ki a delegációt vezető Knopp András.

Jusztin Ádám, a Maccabi VAC zsidó sportegyesület vezetője közölte, a következő nagy kihívás számukra már nemcsak a versenyzők oldaláról lesz, mivel 2019-ben Budapest ad otthont az Európai Maccabi Játékoknak.

“Legalább ilyen eredményes szereplést várok, ugyanakkor hatalmas kihívás is a közel 3000 sportoló és kísérőik igényeinek megfelelni és világszínvonalú eseményt rendezni” – tette hozzá.

A zsidó közösség négyévente megrendezett multisport-eseményén amatőr és profi sportolók is indulhatnak. Idén több mint nyolcvan ország mintegy tízezer sportolója küzdött negyven sportágban.

[popup][/popup]