Ma adják át a Mensch-díjakat

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Nemzetközi Mensch Alapítvány ünnepélyes díjátadót rendez az új Mensch-díjak átadása alkalmából június 6-án, kedden 18 órától a Mazsihisz-székház Goldmark termében (Budapest, Síp utca 12. szám). A rendezvényt az 1944. június 6-án történt normandiai partraszállás, valamint az 1967. június 5-én kezdődött hatnapos háború évfordulójára időzítették.

Heisler András, az idei egyik díjazott

Nemzetközi Mensch Alapítvány célja olyan toleráns társadalmi értékrend, demokratikus történelmi tudat formálása, amely értékeli, tiszteletben tartja a kisebbségek jogait, a felekezetek jogait, elítéli a sovinizmus, a rasszizmus, az idegengyűlölet és a gyűlöletkeltés valamennyi megnyilvánulását.

A szervezet időről időre Mensch-díjjal jutalmazza azokat, akik tevékenységükkel, a közjó érdekében végzett munkájukkal hozzájárulnak az alapítvány által kitűzött célok megvalósulásához.

Az idei díjazottak: Baranyi Mária, Heisler András, Lendvai György és Winkler Miksa.

Az 1944. június 6-án történt normandiai partraszállás, valamint az 1967. június 5-én kezdődött hatnapos háború évfordulójára alkalmából az alapítvány június 6-án, kedden 18 órától adja át az elismeréseket a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) székházának Goldmark termében.

[popup][/popup]