Likud képviselő a koronavírus korlátozásokról: ,,Azt csináljátok, mint Ausztriában. Csak a koncentrációs táborok hiányoznak”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Kivezették a Likud képviselőjét, Gadi Jevarkant egy Kneszet bizottsági ülésről vasárnap, a kormány új koronavírus-korlátozásaira vonatkozó megjegyzései miatt.

.

,,Az izraeliek többségének nincs zöld igazolványa” – szögezte le Jevarkan az Alkotmány-, Jog- és Igazságügyi Bizottság meghallgatásán, hozzátéve, hogy „izraeliek millióinak nincs ilyenje, így állampolgárok millióit hagyjátok ki”. Így tudósít ujkelet.live.

A bizottság elnöke, Gilád Kariv csendre intette, mivel a felszólalási ideje lejárt, és kommentjeivel folyamatosan félbeszakította a koronavírus-projektmenedzsert, Szalman Zarka professzort.

„Egy dolog véleményt nyilvánítani, és más dolog megzavarni egy bizottsági ülést” – mondta Kariv.

,,Nem szüntetheted meg a felszólalási jogomat. Akkor hagyom abba, amikor akarom, nem fogsz elhallgattatni. Azt csináljátok, amit Ausztriában… csak a koncentrációs táborok hiányoznak” – válaszolta Jevarkan.

Kariv ,,megvetendőnek és utálatosnak” ítélte a megjegyzéseket, mondván, ,,szégyen, hogy így beszélnek olyan közalkalmazottakról, akik éjjel-nappal a lakosság egészségének védelméért dolgoznak”.

Jevarkan nem sokkal később a Kneszet csatornának nyilatkozva folytatta:

„Ausztriában ma koncentrációs táborok vannak azok számára, akiket nem oltattak be – az egész világ tudja. Menj, végezd el a házi feladatod” – mondta.

„Aki nincs beoltva, azt elviszik otthonából” – állította Jevarkan, visszhangozva az oltásellenes aktivisták összeesküvés-elméleteit.

Ausztria zárlatot rendelt el a be nem oltottakkal szemben, de nincs bizonyíték arra, hogy a hatóságok elvitték volna azokat, akiket nem oltattak be a koronavírus ellen.

Nitzan Horowitz egészségügyi miniszter (Meretz) az esetet ,,szégyenletesnek és betegesnek” nevezte Jevarkan szavait, hozzátéve, hogy a megjegyzések ,,a holokauszt-tagadás irányába mutatnak, és tiszteletlenek az áldozatokkal és a túlélőkkel szemben”.

Teljes cikk

 

Címkék:Kneszet, vírustagadók

[popup][/popup]