Letiltották Köves Slomó és a Neokohn Facebook oldalát

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Facebook közösségi médiaplatformot is üzemeltető Meta indoklás nélkül letiltotta  Köves Slomónak, az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbijának Facebook oldalát, ahol Köves rabbi jellemzően vallási jellegű tartalmakat osztott meg.

Az EMIH-közeli neokohn hírportál ugyancsak elérhetetlenné vált.

Köves Slomó honlapja vasárnap délután óta elérhetetlen – írja az EMIH-közeli tev.hu portál –, miután a közösségi médiaóriás emailben értesítette a rabbit, hogy Facebook oldala korlátozás alá került. A letiltáshoz nem fűztek indoklást, így továbbra is kérdés marad, hogy milyen ok vezetett a szólásszabadságot ilyen módon korlátozó lépéshez.

Köves rabbi Facebook oldalán jellemzően a zsidó valláshoz és a zsidó közösséghez köthető témákat jelenített meg, de ez legnagyobb platformja naponta jelentkező Talmud-tanulócsoportjának is.

Érthetetlen – kommentálja a tev.hu portál – , hogy a zsidó vallási vagy közösségi témák, esetleg a Talmud-tanulás, vagy a Hamász palesztin terrorszervezet által megtámadott Izrael melletti egyértelmű kiállás vezetett-e a letiltáshoz, bármelyik is legyen az, a Meta mindenképpen magyarázattal tartozik.

Tev.hu

[popup][/popup]