Letartóztatták az utolsó két palesztint, akik megszöktek a Gilboa börtönből

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli biztonsági erők tovább folytatva a hajtóvadászatot a két palesztin biztonsági fogvatartott után, akik két héttel ezelőtt négy társukkal együtt szöktek meg az észak-izraeli Gilboa börtönből, vasárnap éjszaka Dzsenin városában elfogta és letartóztatta mindkét szökevényt.

Az Izraeli Védelmi Erők – tudósít az ujkelet.live – , a Sin Bét és a Jamam terrorizmus elleni rendőri egység közös művelete során a két terroristát élve kapták el, majd kihallgatásra átadták őket, közölte a hadsereg.

Egy héttel a négy másik szökött rab kézre kerítése után a két veszélyes szökevény, Eham Kamamzsdi és Munadil Nafajat – mindketten az Iszlám Dzsihád terrorszervezet tagjai – ellenállás nélkül adták meg magukat, miután az izraeli csapatok körbevették az épületet, ahol bujkáltak.

A palesztin média szerint az izraeli különleges erők rajtaütése és a letartóztatás során a helyszínen lövöldözés tört ki, áldozatokról sem izraeli sem palesztin oldalról nem érkezett jelentés. A razzia során állítólag két dzsenini bűntársat is letartóztattak és a szökevényekkel együtt átadták a Sin Bétnek kihallgatásra.

Teljes cikk

[popup][/popup]