Lemondták az izraeli miniszterelnök találkozóját Junckerrel

Írta: CSUDAY GÁBOR/Index - Rovat: Hírek - lapszemle

Fagyos fogadtatásban részesült Benjamin Netanjahu, akinek személyében 22 év után járt ismét izraeli miniszterelnök Brüsszelben. A belga fővárosban szokatlanul erős havazás mellett az Európai Unió tagállamainak határozott álláspontja miatt sem volt sok örülnivalója Netanjahunak.

 

 

Végül idő előtt, dolga végezetlenül kellett hazaindulnia Netanjahunak, lemondva így az Európai Bizottság elnökével, Jean-Claude Junckerrel egyeztetett találkozóját, annak érdekében, hogy repülőgépe fel tudjon szállni a brüsszeli repülőtérről.

Az izraeli miniszterelnök és külügyminisztere két és fél órán keresztül biztatta az EU tagállamok külügyminisztereit, hogy az Egyesült Államokhoz elnökéhez hasonlóan ismerjék el Jeruzsálemet Izrael fővárosaként.

Netanjahu szerint a valóság elismerése a béke megteremtésének alapja, Donald Trump amerikai elnöke lépése így segíti a jelenleg nem is létező béketárgyalások előrelépését.

Ideje, hogy a palesztinok elismerjék Izraelt és annak tényét, hogy annak fővárosát Jeruzsálemnek hívják. Bízom benne, hogy az összes, vagy legalábbis a legtöbb európai állam átköltözteti majd követségét Jeruzsálembe, elismerve ezzel azt Izrael fővárosaként.

 

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]