Körkérdés a zsidó civil szervezetekhez – Maccabi VAC

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Zsidó civilszervezetekhez fordultunk, hogy osszák meg a nyilvánossággal idei terveiket. A Maccabi VAC Hungary-től Kőszegi Judit válaszolt.

maccabi

Mire fókuszáltok, milyen programokat terveztek a 2016-os évben?

A Maccabi VAC életében az idei évben nincsenek nagy nemzetközi események, mivel a  Maccabi világjátékokat jövőre, azaz 2017-ben rendezik, így több energiát tudunk fordítani a következő hónapok hazai rendezésű eseményeire.

Az első nagyobb rendezvényünk a „SPORTNAP” lesz, amit idén először az Izraeli Kulturális Intézettel közösen tartunk.

Május végén a klubunk egy nagyobb delegációval képviselteti magát a Maccabi Világszervezet éves plénumán.

A Maccabi VAC életében minden évben az egyik legnagyobb esemény a „FUN RUN” jótékonysági futó verseny, melyre idén is nagyon készülünk. A futás résztvevői a történelmi zsidó negyedben futhatnak 1, 5, és 10 kilométeres távon. A közösségi szórakozáson, illetve a sport teljesítményen túl a részvételi díj befizetésével mindenki támogathat egy általa kiválasztott zsidó szervezetet.

Idén nyáron a Maccabi VAC egy újdonsággal is előrukkol. Először szervezünk sporttábort gyermekeknek a Balaton mellett. Célunk felhívni a figyelmet a sport fontosságára, az egészséges életmódra, és mindemellett zsidó kulturális és vallási programokat szervezünk a tábor résztvevőinek.

Az ősszel tervezünk megtartani egy nagyszabású nemzetközi kosárlabda tornát, amire junior és felnőtt csapatok jelentkezését is várjuk. A tél folyamán pedig nem maradhat el az immár hagyományos „HANUKAI KISPÁLYÁS FOCI KUPA

Milyen problémákkal, kihívásokkal néztek szembe?

A Maccabi VAC összes eseményét, programját önkéntesek szervezik, illetve a szervezet körüli teendőket is önkéntesek látják el. Nem vagyunk könnyű helyzetben, mert gyakran küzdünk idő- és helyhiánnyal, de igyekszünk tudásunk legjavát adni és minden helyzetben megállni a helyünket.

Fun Run 2015

Mit üzentek a Szombat olvasóinak, mire hívnátok fel a figyelmüket?

Várjuk azoknak a lelkes önkénteseknek a jelentkezését, akik szívesen segítenének a FUN RUN-on, illetve más Maccabi által szervezett programokon.

Híreinkről, eseményeinkről és elérhetőségeinkről a www.maccabi.hu-n tudnak tájékozódni, illetve megtalálnak minket a Facebook-on is Maccabi VAC Hungary néven és itt fel tudnak iratkozni hírlevelünkre is.

Címkék:Fun run, Maccabi VAC

[popup][/popup]