Komáromban szurokkal öntötték a júliusban elhelyezett botlatóköveket

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

 1397686_537541299664793_798685792_o

Az antiszemita akcióról a Komáromi Zsidó Hitközség facebook oldala számolt be.

Komáromban a Komenský utcán az iskola bejáratánál júliusban helyeztek el öt botlatókövet a Paszternák család emlékére. Paszternák Zsigmondnak itt állt a háza és a péksége. 1944-ben feleségével és 3 felnőtt gyermekükkel együtt a Holokauszt áldozatai lettek. Nyomuk sem maradt Komáromban. Idén júliusban negyedik szlovákiai városként állítottak emléket nekik Günter Demning német szobrászművész alkotásával. Ma valaki friss szurokkal öntötte le a köveket.

A Komáromi Zsidó Hitközség feljelentést tett a rendőrségen és egyben felhívja a figyelmet arra, hogy a városban az utóbbi időben egyre gyakrabban fordulnak elő antiszemita, sőt holokauszttagadó események, nemritkán az oktatási intézményekben, ezért feltétlenül szükségesnek tartjuk a város, Nyitra Megye Önkormányzata és az egyházak fenntartásában működő intézményekben a komáromi zsidó közösség történetének oktatását és a fiatal generáció nevelését e témában.

A hitközség felkéri Komárom város vezetését, hogy nyújtson segítséget az ártatlan áldozatok emlékművének megtisztíttatásában.

Címkék:botlatókő

[popup][/popup]