Kitessékelték a kóbor macskákat a szegedi zsinagóga kertjéből

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Macskamentessé vált a szegedi Zsinagóga környéke. Összesen 85 macska és 10 kutya ivartalanításával befejeződött a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete ivartalanítási programja, amelyet egy svájci alapítványi támogatás elnyerése tett lehetővé.

kobor-macsaAz egyesület a közleményében közölte, hogy számos kóbor macskakolónia vált ivartalanná, segített több szociálisan rászoruló macskatulajdonosnak, és sikerült a leghumánusabban felszámolni a zsinagógás cicakolóniát.

Az egyesület egymillió forintos támogatást nyert a svájci Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz (SUST) alapítványtól, a pénzt kizárólag ivartalanításra fordíthatta. Alig két hónap alatt három nagyszerű orvos-csapat segítségével – Kisállat-Ambulancia, Tímár Állatorvosi Rendelő, Dr. Turcsányi Katalin és Dr. Deim Zoltán – sikeresen lezárta a programot. A Zsinagógakert a város szégyenfoltja volt, mint ismert macska-lerakó és etetőhely. Az állatok befogását az időjárás és az ott lakók közül többen is nehezítették.

Bízunk benne, a rekonstrukciós munkálatok befejeztével nem kezdődik újra a macskaetetés és felelőtlen állattartók sem helyeznek ki megunt kedvencet vagy felesleges szaporulatot – áll a közleményben.

[popup][/popup]