Két magyar állampogárságú kislányt is elrabolt a Hamász

Írta: Hír TV - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy magyar származású izraeli nő két kislányát is elrabolta a Hamász – számolt be a Mandiner. A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok.

A Hetek újságírója, Kulifai Máté – aki interjút készített az elrabolt lányok édesanyjával –  megerősítette, hogy Dafne és Ella van a felvételen. A terroristák arabul kiabálnak, hogy üzenjenek haza, akkor még nem tudtuk, hogy Magyarországra…

A Külügyminisztérium a nap folyamán megerősítette a Heteknek, valóban túszul ejtett két magyar állampolgárt a Hamasz palesztin terrorszervezet: a nyolcéves Ellát és a tizenötéves Dafnát. Arról azonban továbbra sem tudnak, hogy lenne magyar áldozata a dzsihadista terrortámadásoknak.

Paczolay Máté külügyi szóvivő így nyilatkozott:

„Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal. A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módunkban több részletet megosztani a nyilvánossággal. A terrortámadásnak továbbra sincs magyar áldozata.”

A Mandiner közlése szerint az édesanya, a magyar-izraeli állampolgárságú Majan Zin utolsó információja elrabolt lányairól egy felvétel Gázából, amin egy matracon ülve zokognak.

A két gyermek nem is olyan régen még magyarországi nagyszüleik Duna-parti házában nyaralt egy hónapot.

A nő volt férjének a teljes családját kiirtották.

Az anya a Heteknek elmondta: a lányok éppen az ex-férjénél és új családjánál voltak a Nahal Oz nevű kibucban, amikor jöttek a riasztások a telefonján. Eleinte még megnyugtató üzenetet kapott, hogy nincs semmi bajuk, később viszont már a nővére hívta fel azzal, hogy Ella és Dafna a Hamász fogságába estek, miközben – hiába voltak együttműködőek – az exférjet, annak új párját és a fiukat is kivégezték a terroristák.

hirtv.hu

[popup][/popup]