Kenya: bántalmazták és kirabolták a helyi Chabad-rabbit és feleségét

Írta: neokohn.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Az elkövetők súlyosan bántalmazták, majd kirabolták Shmuel Notik rabbit és feleségét.

Smuel Notik rabbi nairobi otthonában egy nílusban fogott sügérrel

Öt fős csoport tört be szerda hajnalban a Chabad kenyai központjába, ahol Shmuel Notik rabbi családjával él — közölte a The Jerusalem Post cikkében.

Az elkövetők először a férfit bántalmazták, majd a nairobi otthon hálószobájába mentek, ahol a rabbi felesége, Chaya aludt. A nőt súlyos sérülések érték a fején, a történtek után kórházba szállították.

A házaspár telefonon értesítette a rendőrséget, akiknek helyszínre érkezésükig a szülők számára sikerült a fürdőszobába zárkózni három gyermekükkel.

Nairobi

Helyi beszámolók szerint az elkövetők a támadással egyidőben két hallgatót is megfélemlítettek, akik a Chabad Házhoz tartozó jesivában tartózkodtak. A diákok száját betömték, kezeiket pedig megkötözték.

A rablók több ezer dollár értékben vittek magukkal számítástechnikai eszközöket, mobiltelefonokat és vallásos tárgyakat, valamint ételt és konyhai felszereléseket is elloptak. A zsidó házaspár útleveleit szintén magukkal vitték.

Yediot Ahronot értesülései szerint nem kizárt, hogy a rablók a helyi rendőrök egy részével összejátszottak a támadás során.

Teljes cikk

[popup][/popup]