Jövő péntektől újra fogadja a turistákat a Dohány zsinagóga

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

2021. augusztus 6-tól újra megnyílik a Dohány zsinagóga-komplexum (amely magában foglalja a zsinagógát, a zsidó múzeumot, a temetőkertet, a Wallenberg-emlékkertet és a gettókiállítást) a belföldi és hazai turisták előtt. Újdonság, hogy ezentúl a Hősök temploma is látogatható lesz, amely eddig el volt zárva a látogatók elől.

A Dohány utcai zsinagóga, háttérben a mostantól látogathatóvá váló Hősök zsinagógájával

A Dohány utcai zsinagóga egyelőre csak a turisztikai értelemben legforgalmasabb napokon, pénteken, vasárnap és hétfőn lesz nyitva 10:00 és 16:00 óra között.

Róna Iván, a Mazsihisz Turisztika igazgatója elmondta: bővítik a kínálatot, és mostantól látogatható lesz a Hősök temploma is, amely eddig el volt zárva a látogatók elől, csak szakrális események idejére nyitott ki.

A pénztárban egy órával a zárás előtt, 15:00 óráig lehet aznapra jegyet vásárolni, a belépés tehát csak 15 óráig lehetséges, hogy a látogatóknak legalább egy órájuk maradjon az épületek és a kert megtekintésére.

A tavaly decemberben meghatározott egyéni és csoportos árak nem változtak: a felnőttek 5500, a diákok 4200 forintért léphetnek be a Dohány utcai zsinagógába. Megmaradtak a kedvezmények is: Budapest Kártyával a felnőtt jegy ára 4950, a diák 3780 forint, a gyerekjegy (6-12 éves kor között) 1900 forint. A családi jegyek ára 2 elnőtt és legalább két 12 év alatti gyerek esetén 12500 Ft; gyerek (6 éves korig): ingyenes, a belépés mozgássérültek számára ingyenes.

Létszámkorlátozást jelenleg nem vezetnek és a szabályoknak megfelelően a maszkhasználatot sem követelik meg, de a pénztárban, a jegykezelésen, a biztonsági vizsgálaton, a koordináción dolgozók és idegenvezetők között mindenki rendelkezik védettséggel, azaz két oltással és védettségi igazolvánnyal, a létesítményen belül pedig kézfertőtlenítő berendezéseket helyeznek el és szigorúan betartatják a higiéniai előírásokat.

További információk:

http://www.dohany-zsinagoga.hu/

www.bzsh.hu

www.mazsihisz.hu

[popup][/popup]