Joe Biden megnevezte budapesti nagykövet-jelöltjét

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Joe Biden elnök David Pressmant jelölte az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagyköveti posztjára, jelentetteFehér Ház.

David Pressman

Magyarországon David Cornstein 2020. szeptember 15-i lemondása óta nincsen nagykövete az Egyesült Államoknak, azonban ez hamarosan változhat.

Joe Biden amerikai elnök tegnap este több pozícióra is megnevezte jelöltjeit, köztük David Pressmant, aki Amerika magyarországi nagykövete lehet, amennyiben a szenátus elfogadja kinevezését.

Pressman „zsidó családban nevelkedett”, olvashatjuk róla a Wikipedia szócikkében.

A 45 éves David Pressman az elnököt adó Demokrata Párthoz kötődik, emellett kapcsolatokkal rendelkezik Hollywoodban is, korábban George és Amal Clooney alapítványának dolgozott. 2008-ban a Los Angeles Times George Clooney “consigliere”-jeként emlegette.

George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Don Cheadle és Jerry Weintraub társaságában Pressman társalapítója volt a Not On Our Watch Projectnek, egy érdekérvényesítő és támogatásokat nyújtó humanitárius segélyszervezetnek, amely a tömeges atrocitásokra összpontosít.

A New York University honlapjának adott interjújában Pressmann hosszasan beszél humanitárius küldetéseiről – többek között a szudáni Darfur régióban szerzett tragikus tapasztalatairól. Ezzel kapcsolatban a következőket mondta:

Nem áltathatjuk magunkat tovább azzal a bolondsággal, hogy “soha többé” – ami szinte mantrának számított a zsidó otthonban, ahol felnőttem – és el kell kezdenünk tudomásul venni, hogy “ez” újra és újra és újra megtörténik.

portfolio.hu, Szombat

Címkék:amerikai nagykövet, Budapest, jogvédő, zsidó család

[popup][/popup]