Jeruzsálem Nap Budapesten

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Izrael Szövetségesei Alapítvány (Israel Allies Foundation, IAF) 2014. június 14-16 között rendezi első európai csúcstalálkozóját, a mellékelt program szerint, ezúttal Budapesten.

IAFBP

Rendezvény főcíme: Jeruzsálem a cionizmus szíve, jelentősége Európa számára

A háromnapos konferencia kiemelt kulturális eseménye június 15-én vasárnap 11-14 h között a Hit Parkban megrendezésre kerülő „Jeruzsálem Nap”, melyet az ATV élő adásban közvetít.

Az IAF izraeli és amerikai munkatársai, valamint a Zsidó Világkongresszus legfelsőbb vezetői mellett jelen lesznek különböző pártcsaládokhoz tartozó parlamenti képviselők a következő országokból: Hollandia, Olaszország, Svájc, Spanyolország, Svédország, Finnország, Portugália, Görögország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Lettország és Izrael, összesen 25 képviselő.

SZÓNOKOK

Dr. Uzi Landau, izraeli turisztikai miniszter
Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke
Lucio Malan, olasz szenátor
Přemysl Sobotka, cseh szenátor

A washingtoni és brüsszeli székhelyű Izrael Szövetségesei Alapítvány a világ számos országgyűlésében támogat Izrael Szövetségesei Parlamenti Csoportokat (caucus), melyek közvetlen kapcsolatban állnak az Izraeli Knesszettel. Az Alapítvány a zsidó-keresztény kultúrán alapuló parlamenti szintű kapcsolatokat mozdítja elő, kiemelve Izrael államának stratégiai, gazdasági, kulturális, tudományos és geopolitikai fontosságát az európai nemzetek számára.

RÉSZTVEVŐK

12.000 ember, közöttük a magyar kormány és ellenzék tagjai, európai és amerikai parlamenti képviselők, nagykövetek, polgármesterek, közéleti személyek, művészek, újságírók, vállalkozók, európai lelkészek, zsidó közösségi vezetők, evangéliumi keresztények Magyarországról és a környező országokból.

TÉMA

Izrael egyre növekvő történelmi, tudományos, társadalmi, kulturális és spirituális vonzereje napjainkban.

CÉL

Bemutatni, hogy az antiszemita fenyegetések ellenére van széleskörű társadalmi hit-alapú támogatottsága a zsidó-keresztény együttműködésnek, valamint Izrael modern államának Magyarországon, Európában.

[popup][/popup]