Izraeli katonák megöltek három, terrortámadásra készülő palesztin fegyverest

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Védelmi tisztviselők közlése szerint egy terrorista sejtet likvidáltak, amely a Ciszjordánia északi részén lévő menekülttáborból a közeli zsidó település felé tartott.

 

Az Izraeli Védelmi Erők, a határrendőrség és a Shin Bet biztonsági szolgálat közös közleménye szerint a sejt tagjai a dzsenini menekülttáborból céljuk felé tartottak, mikor az izraeli erők rajtuk ütöttek a Dzsenintől délre fekvő Arrabeh város közelében.

A palesztin média által közzétett felvételeken az látszik, hogy izraeli katonák többször is tüzet nyitnak egy járműre.

Az izraeli közlemény szerint a sejt vezetője, Naif Abu Suias “kiemelkedő jelentőségű fegyveres volt… aki részt vett az erőink elleni katonai tevékenységben és koordinálta Gázai övezetből érkező terrorista elemek katonai tevékenységét.”

A másik két fegyverest a palesztin média Lu’ayy Abu Na’asa és Baraa Ahmed Qurum néven azonosította.

Autójukban az izraeli csapatok egy támadófegyvert találtak. Holttestüket az izraeli hatóságok egyelőre nem adták ki a családtagoknak.

Daniel Hagari ellentengernagy, az IDF szóvivője azt mondta, hogy a sejt Mevo Dotan izraeli település területén civilek ellen merényletre készült: robogó autóból akartak tüzet nyitni. Az izraeli erők “valós és közvetlen fenyegetést hárítottak el”.

Times of Israel

[popup][/popup]