Izraelben törvényen kívül helyezték az Iszlám Mozgalmat

Írta: leharpress - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli biztonsági kabinet döntése alapján törvényen kivül helyezték az Iszlám Mozgalom északi szárnyát.

Raed-Salah-Maeir-TPS-cropped

Raed-Salah-Maeir

A döntés alapján minden szervezet vagy magánszemély, amely a mozgalom keretében tevékenységet fejt ki,szolgáltatást vagy anyagi támogatást nyújt a mozgalomnak, törvénysértést követ el és börtönnel büntethető.A mozgalom vagyontárgyai elkobozhatóak.

A kabinet döntésével egyidejüleg az éjszaka folyamán a rendőrség és a belső elhárítás emberei a mozgalom 17 irodáját és itézményét kutatták át – iratokat,számítógépeket és nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le.Az Iszlám Mozgalom bankszámláit zárolták.

A Raad Szalah sejk által vezetett Iszlám Mozgalom a Muzulmán Testvérek és Hamasz testvérszervezete.Nem ismeri el Izrael létét,célja egy az egész világot átfogó kalifátus létrehozása Jeruzsálem központtal.

Már hosszú évek óta uszít Izrael ellen,elsősorban azzal,hogy Izrael meg akarja semmisíteni az Al-Aksza mecsetet.Rendszeresen zavargásokat provokál a  Templomhegy körül.Ennek érdekében havi fizetéssel fiatalokat és nőket “telepített”az Al- Aksza mecsetbe és környékére.

Az Iszlám Mozgalmat anyagilag elsősorban Katar és a Muzulmán Testvérek külföldi “jótékonysági”szervezetei támogatják.

Izrael ezzel a döntéssel csatlakozott azokhoz a környező országokhoz – elsősorban Egyiptomhoz – amelyek fellépnek a Muzulmám Testvérek ellen.

Címkék:Iszlám Mozgalom északi szárnya

[popup][/popup]