Izrael teszteli első repülő gépkocsiját

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Tévéműsorokban és a moziban már évtizedek óta láthattunk repülőautókat, Izrael viszont új korszakot jelzett a CityHawk nevű, városi terepjáró méretű jármű bemutatásával.

A CityHawk városi repülő terepjáró látványterve

Tervek szerint az újdonságot mentősök fogják alkalmazni vészhelyzetben, sérültek kórházba juttatásához vagy orvosok páciensekhez szállításához. Nyilván a katonai akciókban történő alkalmazás sem várat sokat magára. A fenti rajzot az Urban Aeronautics folyóirat közölte.

X-Hawk és vezető nélküli változata, az AirMule, kereső- és mentőakciókban talál alkalmazásra ott, ahol helikopter felesleges vagy veszélyes lenne, például emberek kimentésénél lángok borította felső emeletekről, vagy rendőrök és katonák átléptetésekor szűk utcákban, nagyobb autónyi méretű zárt terekből.

Urban Aeronautics – AirMule Unmanned VTOL Fancraft Flight Tests [1080p]

For my Subscribers & other People that would like to support my Military Channel for my hard work & dedication all these years, please donate to my PayPal : …

A X-Hawk helyből felemelkedő és leereszkedő, szabad rotorok nélkül konfigurált, turbina meghajtású jármű. A vezetők egy fly-by-fire többcsatornás repülésirányító rendszert használnak, automatikus stabilizáló funkcióval, amely segíti a jármű irányítását és vízszintes helyzetben történő tartását. A légcsatornás ventilátor kialakítása helikopter sebesség és manőverezhetőség elérését biztosítja.

Az eliyokimcohen.com cikke nyomán Bassa László

[popup][/popup]