Izrael: letartóztatták a katonát, aki a földön fekvő merénylőre lőtt

Írta: Shiri Zsuzsa/MTI - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

 Izraeli katonák agyonlőttek két palesztin merénylőt, aki késsel támadt egy határőr katonára csütörtök reggel Hebronban – jelentette a jeruzsálemi közszolgálati rádió.

merénylet 2

A katona közelharcba keveredett egy ellenőrző pontnál a késekkel rátámadó palesztinokkal, akik közepesen súlyosan megsebesítették. Ekkor az őrhelyen álló más katonák lelőtték a merénylőket.

Az izraeli hatóságok később letartóztatták azt a katonát, aki a jelek szerint a már földön fekvő és ártalmatlanná tett egyik merénylőt agyonlőtte, miután a palesztin közösségi médiában nyilvánosságra hoztak egy ezt dokumentáló videófelvételt.

Az incidens a ciszjordániai Hebronban, a – zsidók és muzulmánok által egyaránt szent helyként tisztelt – pátriárkák sírja közelében, Kirjat Arba zsidó lakónegyed bejáratánál történt. A sebesült katonát kórházba vitték.

Az őrizetbe vett katona ügyvédje később úgy magyarázta védence tettét, hogy az attól félt, a földön fekvő és még mozgó merénylőn  robbanómellény van, s éppen ezt akarja üzembe helyezni.

 

[popup][/popup]