Izrael döntetlent játszott Svájccal Felcsúton

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Sport

Izrael 1-1-es döntetlent játszott Svájccal a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozatának szerdai mérkőzésén, Felcsúton.

Az izraeli csapat szurkolói a hamasz által elrabolt túszok képét tartották kezükben (Fotó:Attila Kisbenedek/AFP)

A 36. percben Ruben Vargas szerzett vezetést Svájcnak, majd a 88. percben Edimilson Fernandes eladott labdáját kihasználva Shon Weissman egyenlített. A Ferencváros izraeli légiósa, Mohammed Abu Fani végig a pályán volt.

A lelátón az izraeli csapat szurkolói, köztük jelentős létszámban a magyar zsidó közösség tagjai énekelték a Hatikvát, Izrael nemzeti himnuszát, és a túszul ejtett izraeliek képét tartották a magasba szolidaritásuk jeleként.

A találkozót a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus miatt kellett elhalasztani októberben, és ugyanez az oka annak, hogy semleges helyszínen, a Pancho Arénában pótolták.

Svájc győzelemmel biztosan kijutott volna a jövő nyári, németországi kontinenstornára, de a döntetlen is kedvező eredmény számára, mert így az utolsó két forduló előtt megtartotta a kényelmesnek tűnő négypontos előnyét a harmadik Izraellel szemben.

Izraeli szurkolók az Izrael – Svájc mérkőzés kezdete előtt a felcsúti Pancho Arénában 2023. november 15-én. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A selejtezőcsoportok első két-két helyezettje jut ki az Európa-bajnokságra. A maradék négy helyből egy a házigazda németeké, háromért pedig a márciusi pótselejtezőn 12 csapat küzdhet meg elődöntő-döntő rendszerben a Nemzetek Ligája sorrendje alapján.

Izrael szombaton a román válogatottat fogadja a Pancho Arénában.

[popup][/popup]