Izrael: biztosan véd a Pfizer vakcina

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

 A második Pfizer-oltás után egy héttel vagy később fertőződöttek körében a halálesetek száma nulla.

Az izraeli Egészségügyi Minisztérium adataiból – írja a hetek.hu – messzemenő következtetéseket lehet levonni. Izraelben már tavaly év vége óta tömegesen oltják a lakosságot, kizárólag a Pfizer-Biontech védőoltásokkal. Az azóta eltelt időben kiderült, hogy a vakcina nem csak a súlyos szövődményektől, de a koronavírus okozta haláltól is megvédi az embereket.

Februári adatok szerint 935 Covidhoz köthető haláleset volt Izraelben, s az elhunytak közül 78% vagy nem volt oltva, vagy csak egyszer.

A második Pfizer-oltás után egy héttel vagy később fertőződöttek körében viszont a halálesetek száma nulla, tehát senki sem halt meg – a vakcinának hála.

Az oltás megvéd a súlyos szövődményektől is, a legfrissebb adatok az oltási kampány sikerét igazolják.

Izraelben a tömeges oltás kezdete óta a súlyos, illetve kritikus állapotban kórházba ápolásra szoruló 6095 koronavírusos beteg közül csak 175 olyan személy volt, aki már megkapta mind a két oltást.

„Mi vagyunk az első ország, amelyik újjáéledt a beadott oltások millióinak következtében”  – büszkélkedett Benjamin Netanjahu.

Izrael újra nyit: vasárnaptól bárki mehet az üzletekbe Izraelben, de az edzőtermekbe, szállodákba és színházakba csak a zöld utat adó útlevéllel rendelkezők mehettek be. Ilyet az kaphat, aki mindkét vakcinadózist több mint egy héttel korábban megkapta, vagy már meggyógyult a betegségből.

Címkék:haláleset, Izrael, Pfizer vakcina

[popup][/popup]