Izrael: 28 katona vesztette életét 2020-ban

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Izraeli Védelmi Erők 28 katonája halt meg 2020 folyamán, közölte a katonaság vasárnap.

Az Izraeli Védelmi Erők Személyzeti Állomány Igazgatóság parancsnoka, Moti Almoz vezérőrnagy szerint az öngyilkosság továbbra is vezető halálok a katonaság körében, legalább kilenc szolgálatát teljesítő vetett véget az életének. Almoz szerint vizsgálat alatt áll egy tizedik katona lehetséges öngyilkosságának ügye.

Minderről az ujkelet.live számol be.

A kilenc katonából hétnél nem volt ismeretes, hogy szuicid veszélyeztettség állna fenn. Kettő azonban valamilyen módon figyelmeztető jeleket mutatott az öngyilkossági szándékra.

A kilencből nyolc férfi volt, közülük öt harci egységből érkezett. Az öngyilkosságot elkövetők egyike sem volt magányos katona, azaz olyan katona, akinek vagy nincs családja Izraelben, vagy akit a családja Izraelben nem támogat.

Az évek során végrehajtott különféle prevenciós programok eredményeként a hadsereg alacsonyabb öngyilkossági arányt tart fenn, mint az általános lakosság és a világ számos katonasága.

Csak tavaly volt alacsonyabb a halálesetek száma a hadseregben, akkor 27 halálesetről számoltak be, belevéve Zachary Baumel főtörzsőrmestert is, akinek a holttestét 38 évvel a libanoni háború Sultan Yaqub csatáját követően 2019-ben szállították haza Izraelbe.

A 2020-as évben volt a legalacsonyabb a biztonsági eseményekkel összefüggő halálesetek száma, szám szerint 3. A 21 éves Amit Ben-Igál főtörzsőrmestert május 12-én ölték meg Szamária Palesztin Hatósághoz tartozó területén, Ja’bed faluban, egy letartóztatási akció közben. Ben-Igál volt az egyetlen katona, aki tavaly „operatív tevékenység” során vesztette életét.

Teljes cikk

Címkék:baleset, Cahal, Izrael, öngyilkosság

[popup][/popup]