Izrael: 100 főre 78 oltás, USA: 16,7

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Dr. Anthony Fauci, az amerikai kormányzat legmagasabb szintű járványügyi szakértője, Izrael oltási kampányát idézte a COVID-19 vakcinák hatékonyságának igazolásaként, kiemelve a zsidó állam kimagasló oltási hajlandóságát.

Anthony Fauci

Biden fő tanácsadója izraeli adatokra hivatkozva és egyre több bizonyítékkal alátámasztva azt állítja, hogy az oltás egyaránt képes küzdeni az egyén megbetegedése ellen, ugyanakkor a járványt is blokkolja, így azt tanácsolja, hogy akinek lehetősége van rá, mindenki oltassa be magát – írja az ujkelet.live.

Ha megnézzük a 100 főre jutó oltások számát, Izrael esetében 100 főre 78 oltóadag – és ez a szám felfelé növekszik, ezzel szemben az Egyesült Államokban, 100 főre mindössze 16,7 adag … Tehát ahogyan a sajtóban hallhattuk és láthattuk, Izraelben jelentősen csökkent az oltás hatékonyságával összefüggő esetek száma – tette hozzá.

No Title

ד״ר אנתוני פאוצ׳י, ראש צוות הקורונה של הבית הלבן מצטט בתדרוך היום את המחקר על החיסונים בישראל, ומשתמש בנתונים המעודדים גם על הירידה בהדבקה כדי להמחיש כמה חשוב להתחסן. מדבר גם על הפער בהיקף ההחסנות כרגע בין ישראל לארה״ב @N12News pic.twitter.com/z1GilAUeCC

Fauci az izraeli oltási törekvés alapján kijelentette, a COVID-19 hatásának enyhítésével egyúttal társadalmi hatásai is kimutathatóak. A doktor szerint az (izraeli) adatok azt mutatják, hogy az oltások míg egyrészt az egyént védik, másrészről közegészségügyi szempontból nagyon fontos következményekkel járnak a járvány dinamikájának csökkentésére.

Izraelben a hét elején jelentették be, hogy a zsidó állam idei Dan David-díját Anthony Fauci doktor nyerte, a HIV-kutatás valamint az AIDS-enyhítése terén folytatott egy életen át végzett munkája elismeréseként, valamint a COVID-19 elleni védőoltások támogatásáért.

Teljes cikk

[popup][/popup]