Idén is lehet jelölni Wallenberg-díjra

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Raoul Wallenberg-díj bíráló bizottsága – az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Raoul Wallenberg Alapítvány, a Raoul Wallenberg Egyesület és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége – az elmúlt évek hagyományait követve, figyelemmel a Holokauszt Emlékévre ismét meghirdeti a Raoul Wallenberg-díjat.

fejlec_wallenbergegyesulethu

A bizottság a díjjal etikai mércét kíván állítani a magyar közélet elé, szeretné elismerni azon személyek és szervezetek áldozatos munkáját, akik tevékenységükkel, életútjukkal segítik a Magyarországon hátrányos helyzetben élő, diszkriminációt elszenvedő embereket.

A Raoul Wallenberg-díjban polgárjogi aktivisták, civil szervezetek, egyházi vezetők és közösségek, települési vagy nemzetiségi önkormányzatok, írók, újságírók, szerkesztőségek, szellemi műhelyek részesülhetnek. Olyan emberek, akik munkájukkal hozzájárulnak az előítéletes magatartás, az antiszemitizmus, a cigány-ellenesség leküzdéséhez.

A díjra 2014. december 20-ig a díj alapítói, támogatói, önkormányzati, emberi jogi, civil és egyházi szervezetek, magánszemélyek tehetnek javaslatot. A díj tervezett átadási időpontja 2015. január 16.
További részletes információ a Raoul Wallenberg Egyesület honlapján.

 

[popup][/popup]