Akkó: három további letartóztatás egy zsidó férfi 2021-es meglincselése miatt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Sabak belbiztonsági szolgálat szerdán felfedte, hogy vádemelés történt további három gyanúsított ellen egy zsidó férfi tavaly elkövetett megtámadásáért Akkón, amelyben az áldozat, Mor Ganasvili életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Mor Ganashvili a kórházban (video screenshot)

Az ujkelet.live tudósítása szerint A három akkói gyanúsított: Muhammad Hamaad (25), Hisszam Awad (31) és Szalah Madzsid (28). Awad és Madzsid ellen szerdán emeltek vádat, míg Hamaad ellen augusztusban.

Letartóztatásukra az elmúlt két hónapban került sor.

Az akkói zavargások részei voltak az Izrael vegyes zsidó-arab lakosú városaiban kitört erőszaknak, amelyek az Izrael és a Hamász közötti gázai háború kitörését (2021. május 10) követő napokban zajlottak.

A nyomozás során kiderült, hogy a három gyanúsított a zavargások időszakában a Ganasvili elleni támadáson kívül más garázdaságban is részt vett.

A letartóztatások nyomán nyolcra nőtt a Ganasvili elleni merényletben letartóztatott vagy eljárás alá vont gyanúsítottak száma. Az áldozatot vasrúddal és más tompa eszközökkel megverték, és számos más sérülés mellett két agyvérzést és belső vérzést is szenvedett.

Ganasvilit egy másik akkói arab lakos mentette meg, egy ápoló, aki elsősegélyben részesítette, és segített megmenteni az életét, mielőtt a biztonsági erők és a mentősök kórházba szállították.

Az elmúlt évben többek ellen is vádat emeltek vagy elítéltek a Ganasvili elleni támadás miatt.

A gyanúsítottak az álarcos randalírozók között voltak, akik május 12-én éjjel Akkó utcáin kóboroltak, kövekkel dobálták meg a rendőröket, petárdáztak, és közvagyont rongáltak.

Teljes cikk

[popup][/popup]