Háborút nem, de kisebb összecsapást igen

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Beni Gantz védelmi miniszter (Kék-Fehér) kedden a libanoni Hezbollah terrorszervezet jelentette aktuális fenyegetésekről beszélt az Izraeli Védelmi Erők 91. Galileai-hadosztályánál tett látogatása során az ország északi részén.

„Befejeztem a helyzetértékelést a hadosztálynál, amely Izrael jelenleg legérzékenyebb határát védi” – mondta Gantz.

Az ülésen – számol be az ujkelet.live – számos vezető kormányminiszter tájékoztatót kapott az Északi Parancsnokság vezetőitől.

A talákozón jelen volt Tal Kalman vezérőrnagy, aki a Stratégiai és Harmadik Kör Igazgatóság vezetője valamint Michael Biton, a Védelmi Minisztérium polgári és társadalmi kapcsolatokért felelős minisztere

A megbeszélésen foglalkoztak többek közt Izrael Libanonnal és Szíriával közös határai mentén leselkedő veszélyekkel, melyeket a Hezbollah és más iráni meghatalmazottak jelentenek.

A Hezbollah terrorszervezettel való összecsapás következményeiről Gantz azt mondta, hogy „Ha Naszrallah és a Hezbollah fenyegetései tettekké fajulnak, az eredmény fájdalmas lesz a Hezbollah és vezetői számára. És sajnos a libanoni nép számára is, akiket Naszrallah élő pajzsként használ, fegyvereket és rakétákat rejtve az otthonaik alá.”

A katonai hírszerzés 2021-es előrejelzése szerint a Hezbollah az elrettentés miatt nem fogja Izraelt háborúba kényszeríteni, de megpróbál néhány napos, korlátozott harcokat kikényszeríteni.

Teljes cikk

[popup][/popup]