Gulyás Gergely: a magyar kormány jó kapcsolatokra törekszik az új izraeli vezetéssel

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Magyarország nyitott arra, hogy a jó államközi együttműködést az új izraeli kormánnyal is folytassa – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Belpolitikai és más jellegű külpolitikai kérdések mellett a mai Kormányinfón szóba került az a kérdés is, hogy a magyar kormány milyen kapcsolatra törekszik a Naftali Bennett miniszterelnök által vezetett új izraeli kabinettel, mire Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: Magyarország nyitott arra, hogy a jó államközi együttműködést az új izraeli kormánnyal is folytassa.

A tárcavezető egyúttal kizártnak nevezte, hogy a Fidesz az Európai Parlamentben közös frakcióba üljön az Alternatíva Németországért nevű párttal. Ennek azért van jelentősége, mert az Alternatíva Németországért (Alternative für Deutschland – AfD) olyan konzervatív, középjobb, de sokak által populistának tartott párt, amely EU-szkeptikus, támogatja az eurózóna feloszlatását, továbbá ellenzi a bevándorlást és a melegházasságot. (MTI/Mazsihisz.hu)

[popup][/popup]