Gázolásos terrortámadás Jerikótól délre – öt sérült

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Gázolásos terrortámadásra került sor vasárnap délután két helyszínen Jerikótól délre.

A palesztin terrorista a Nabi Musza csomópontnál belehajtott egy buszmegállóba, ahol katonák tartózkodtak, megsebesítve ötüket  – tudósít az ujkelet.live.

Majd tovább vezetett és az Almog-csomópontnál nagysebességgel belehajtott a buszmegállóba, ahol szintén katonák tartózkodtak.

A katonák tüzet nyitottak a terrorista irányába, miközben próbált megszökni. A terroristát végül egy rendőr és egy fegyveres civil lövései ártalmatlanították, a kórházban belehalt sérüléseibe.

A Magen David Adom (az izraeli mentőszolgálat) öt, húszas éveiben járó fiatalt látott el a helyszínen, kettő közepesen súlyos három könnyű sérüléseket szenvedett. Kórházba szállították őket.

Eli Levy rendőrségi szóvivő közölte: „A helyszínen tartózkodó rendőrünk nagyon gyorsan ártalmatlanította a terroristát, és megakadályozott egy szélesebb körű támadást.”

Vasárnap este egy palesztin terrorista lövöldözős terrortámadást hajtott végre Kirját Arbánál, megölve Ronen Hanania izraeli polgárt és megsebesítve további négy személyt, mielőtt agyonlőtték.

Teljes cikk

[popup][/popup]