Gázából lőtték Izraelt, elhárították a támadást

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Szombatra virradóra gázai terroristák két rakétát lőttek ki a zsidó állam déli része felé, aktiválva a szirénákat a Gàzai övezettel határos izraeli közösségekben és Askelon városában.

Emanuel (Mannie) Fabian on Twitter: “More footage of the apparent interception over Ashkelon. pic.twitter.com/b4DQWiMOfC / Twitter”

More footage of the apparent interception over Ashkelon. pic.twitter.com/b4DQWiMOfC

Az Izraeli Védelmi Erők Twitteren közölte, hogy a Vaskupola elfogta az egyik lövedéket, míg a másik nyílt területen landolt – írja az ujkelet.live

Három órával később, a hajnali órákban ismét megszólaltak a szirénák, ezúttal Ahuzam mosávban. A hadsereg két rakétaindítást azonosított, mindkét lövedék nyílt területen landolt. A katonaság megjegyezte, hogy mivel nem lakott terület felé tartottak a rakéták, a Vaskupola nem aktiválódott.

Fizikai sérülés a rakétatámadások következtében nem történt, de két személy sokkot kapott.

,,A célba vett telep az egyik legnagyobb és legfontosabb volt az övezetben, ahol a terrorcsoportok rakétákhoz szükséges alapanyagot gyártottak” – mondta a hadsereg, kijelentve, hogy a támadás jelentősen visszaveti a rakétagyártást.

Gázai kép az izraeli válaszcsapás után

Bár egyelőre nem világos, melyik terrorszervezet felelős a támadásért, az Izraeli Védelmi Erők irányelvéhez hűen a Hamászt teszi felelőssé mindenért, ami Gázában történik vagy onnan ered.

Utoljára június 18-án lőttek ki rakétákat a part menti enklávéból Izrael felé.

A szombati gàzai támadásokra néhány órával azután került sort, hogy Joe Biden amerikai elnök elhagyta Izraelt, és röviddel azután, hogy a jelenleg Szaúd-Arábiában tartózkodó amerikai vezető bejelentett egy megállapodást, melynek részeként Rijád lépéseket tesz az Izraellel fenntartott kapcsolatai normalizálása felé.

[popup][/popup]