Gantz: Izrael kész fellépni Irán ellen

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Beni Gantz védelmi miniszter csütörtökön az Ynet-nek nyilatkozva Iránt fenyegetésnek nevezte Izraelre, a Közel-Keletre és az egész világra, és arra a kérdésre, hogy Izrael kész-e fellépni ellene, szimplán annyit válaszolt, hogy ,,igen”.

Ugyanakkor Gantz szerint Izrael arra törekedszik, hogy mozgósítsa a nemzetközi közösséget Teherán megfékezése érdekében, mert mindenkinek ki kell vennie a részét ebben a szituációban.

A hadügyminiszter nyilatkozatáról az ujkelet.live tudósít.

,,Irán több fronton is kihívást jelent Izraelnek, mivel erőit Libanonban és Gázában építi fel, milíciákat telepít Szíriába és Irakba, és támogatója a húszikat Jemenben. Irán globális és regionális probléma, és kihívás Izraelnek” – mondta Gantz. ,,Tovább kell fejlesztenünk képességeinket, hogy megbirkózzunk több fronttal, mert ez a jövő”.

Izrael, a védelmi miniszter szerint, aktívan kezeli az iráni fenyegetést meghatalmazottai ellen Szíriában, Libanonból és Gázában.

,,Végülis, amikor a Palesztin Iszlám Dzsihád egyik operatívja a Gázai övezetből Izraelt támadja, azt Irán támogatásával teszi. Mi ezt tudjuk, és számos szinten, különböző eszközökkel és különböző helyeken kezeljük ezt”, hozzátéve, hogy Izrael továbbra is intézkedni fog.

Gantz védelmi miniszter és Jáir Lapid külügyminiszter szerdán felfedték az ENSZ Biztonsági Tanácsában lévő országok nagykövetei előtt az iráni Forradalmi Gárda parancsnokainak nevét, akik a polgári hajózás elleni közelmúltbeli dróntámadásokért felelősek.

„Amir Ali Hadzsizadeh, az iráni Forradalmi Gárda Légierő parancsnoka áll tucatnyi terrortámadás mögött a térségben, drónokat és rakétákat alkalmazva” – mondta Gantz.

Teljes cikk

[popup][/popup]