Forma–1-es Ferrari száguldozott Jeruzsálem utcáin

Írta: motorsportal.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Giancarlo Fisichella 200 km/órával száguldozott csütörtökön Jeruzsálem utcáin. A Ferrari tesztversenyzője az olaszok utcai parádéján vett részt, amire igen nagy tömeg sereglett össze.

Jeruzsálem utcáin tartott látványos F1-es bemutatót a Ferrari csütörtökön. A helyi városvezetés és a csapat egy szponzora szervezésében megrendezett show-műsor főszereplője a Ferrari F60-as, valamint az azt olykor 200 km/óráig gyorsító Giancarlo Fisichella voltak. Az olasz összesen tízszer ment körbe a 2800 méter hosszú ideiglenes pályán, száguldását és látványos gumiégetését pedig mintegy 60 ezer lelkes rajongó figyelte.

130132_new

© Ferrari

„Igazán nagyszerű élmény volt ennyi ember előtt vezetni egy ilyen nagy múltú városban. De izgalmas volt a városnézés is délelőtt. Emlékezetes nap ez számomra” – nyilatkozta az egykori F1-es versenyző.

„Hihetetlen dolgokat láttam, itt mindent áthat a történelem, szerintem visszatérek még ide a családommal is, hogy sokkal lazább körülmények között is megnézhessük a várost. Volt egy idegenvezetőnk, aki hozzám hasonlóan Rómából származik, ő mondta el, hol mit láthatunk. Sokat hallottam már Jeruzsálemről, és annak szent helyeiről, de élőben látni sokkal különlegesebb élmény.”

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]