Európai tévésorozat a holokausztról – gyerekeknek

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Der Krieg und ich (A háború és én) címmel európai televíziós sorozat készült azzal a céllal, hogy bemutassa a 8 éven felüli gyerekeknek, hogyan éltek a társaik a II. világháborúban, és hogyan viszonyultak a háborúhoz és a holokauszthoz.

Egy kép a filmből

A 8 részes sorozatban elkerülték a megrázó felvételeket, de az archív filmrészletek nagy szerepet játszanak a 25 perces részekben – közölte Peter Boudgoust, a Südwestrudfunk (SWR) német közszolgálati adó intendánsa a sorozat mainzi bemutatóján.

A sorozat főhősei Németországban, Lengyelországban, Franciaországban, Nagy-Britanniában, Norvégiában, Oroszországban és Csehországban egykor élő gyerekek, a karaktereket naplókból és önéletrajzokból merítették.

Kinder im 2. Weltkrieg | Trailer | Der Krieg und ich | SWR Kindernetz

Wie fühlt sich Krieg an? Und wie war es, im Zweiten Weltkrieg aufzuwachsen? Die achtteilige Serie “Der Krieg und ich” erzählt von Kindern und ihrem Leben im Krieg. Jedes Kind erlebt den Krieg anders. Doch egal, in welchem Land und mit welcher Geschichte – sie alle haben unter dem Krieg zu leiden…

„A gyerekek megismerhetik, milyen sebezhető lehet az együttérzés, a szolidaritás, a tolerancia és a szabadság, és azt, hogy érdemes harcolni ezekért az értékekért” – áll az SWR közleményében.

A sorozatot már bemutatták Svájcban, és Németország mellett láthatják a gyerekek Franciaországban, Skóciában, Csehországban és Ausztráliában. (MTI)

[popup][/popup]