Eljárás Bayer Zsolt ellen “gyűlöletkeltés és kirekesztés” gyanúja miatt

Írta: MTI / Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) állampolgári bejelentésre eljárást indít Bayer Zsoltnak a Magyar Hírlapban és annak internetes oldalán tavaly november 16-án megjelent “iszlámellenes” cikke miatt, mivel feltételezhető a “gyűlöletkeltés és kirekesztés”.

bayer

A nyomtatott, illetve online médiumok felügyelete alapvetően a médiatanáccsal társszabályozói szerződést kötött szakmai szervezetek feladata, ha az érintett médiumok tagjai e szervezeteknek.

Mivel sem a Magyar Hírlap, sem weboldala nem tagja ilyen szervezetnek, a médiatanács jár el az ügyben – írták.
Megjegyzik: a bejelentő emellett a szerzőtől a mandiner.hu oldalon ugyanaznap megjelent másik írása miatt is panaszt tett, ezt – mivel a hírportál tagja a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének – a bejelentő hozzájárulása esetén a társszabályozó szerv fogja vizsgálni.

A médiatanácsnak 40 nap áll rendelkezésére az eljárás lefolytatására a médiatörvény szerint, amely indokolt esetben 30 nappal meghosszabbítható.

***

Mindeközben Bayer Zsolt jogi lépéseket helyezett kilátásba a szatirikus álhíreket közlő Hírcsárdával szemben, miután az, többi közléséhez hasonló parodisztikus álcikket tett közzé Bayer nevében.

***

Adó

Címkék:Bayer Zsolt

[popup][/popup]