Elfogták egy korábbi, melegek elleni merénylet gyanúsítottjait Izraelben

Írta: mti - Rovat: Hírek - lapszemle

     Elfogták egy négy évvel ezelőtti, melegek elleni tel-avivi gyilkos merénylet négy gyanúsítottját – jelentették csütörtökön az izraeli rendőrség szóvivői.

2009. augusztus 1-jén egy ismeretlen álarcos behatolt a tel-avivi melegek ifjúsági klubjába, majd lövöldözni kezdett. Megölt két klubtagot, és megsebesített tíz másik fiatalt.

A rendőrség csaknem négyéves nyomozás után, szerda este őrizetbe vett három feltételezett tettest, akikről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy zsidók, és személyes bosszúból cselekedtek. Egy negyedik személy is őrizetbe került, a meleg közösség egy régebbi vezetője – közölte a rendőrség szóvivője csütörtök reggel.

A 2-es tévécsatorna híradása szerint az egyik gyanúsított egy húszéves, büntetett előéletű fiatal, aki a történtek idején még kiskorú volt, mindössze 16 éves.

Nicán Horovic, a kneszetnek a Merec párthoz tartozó, nyíltan meleg képviselője szerint “a felgöngyölítetlen gyilkosság súlyos árnyékot vetett nemcsak a meleg közösségre, hanem a teljes izraeli társadalomra is. A különböző embereknek a lövöldözésre adott reakciói felfedték a meleg közösséggel és a szabad társadalommal szembeni gyűlölet mélységét.”

[popup][/popup]