Elfogták a rongálókat

Írta: NEPSZAVA.HU - Rovat: Hírek - lapszemle

Elfogták a Hanuka tiszteletére emelt menórák és emléktáblák rongálóit – tudta meg a Népszava. Bognár Kinga a BRFK sajtószóvivője közölte, hogy két fiatalember maga jelentkezett az I. kerületi kapitányságon.

Harmadik társukat pedig XVIII. kerületi lakásán fogták el; mindhármuk ellen rongálás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A szóvivő kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a gyanúsítottak – akik huszonéves budapesti férfiak – valamennyien beismerő vallomást tettek. Bognár Kinga a gyanúsítottak tettének indítékával kapcsolatban nem tudott információval szolgálni. Arról viszont beszámolt, hogy a rendőrség kezdeményezte mindhárom gyanúsított bíróság elé állítását.

Kitért arra, hogy az Örs vezér terén elhelyezett menóra rongálóját még keresik. Az ottani rongálással nem ezt a három férfit gyanúsítják, azt az ügyet külön kezelik.

Hanuka_Nyugati_ter

A Nyugati téri menóránál az első gyertya meggyújtásakor (fotó: MTI – Szigetváry Zsolt)

Hanuka-gyertyatartókat rongáltak

Az egyik videó szerint három, 18-20 év körüli „ismeretlen tettest” keresnek; ők a Blaha Lujza téren, a Nyugati téren, majd az Városház parknál rongálták meg a menórákat és emléktáblákat szombat hajnalban.

A másik videót az Örs vezér terén elhelyezett menóra és emléktábla megrongálása miatt tették közzé, itt egyetlen elkövetőt keresnek. Ez az eset még pénteken, nem sokkal éjfél előtt történt, és az elkövetőről ott is készült közterületi videofelvétel.

A BRFK szombaton rongálás bűntette megalapozott gyanúja miatt indított ismeretlen tettesek ellen eljárást.

Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szombaton közleményben ítélte el pártja nevében a Nyugati téri hanuka-gyertyatartó megrongálását. Barbár cselekménynek nevezte a rongálást és együttérzését fejezte ki „megbántott zsidó honfitársainak”.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]