Együttműködés a MAZSIKE és a VII. kerületi önkormányzat között

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Együttműködési megállapodás a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (MAZSIKE) és Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata között.

mazsike25_ujlogoErzsébetváros Önkormányzata kulturális programsorozatot indított a magyarországi holokauszt 70. évfordulójának évében. Ennek keretein belül 2014. május 8–án együttműködési megállapodást írt alá Budapesti Zsidó Hitközség, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vezetőivel.

A Magyar Zsidó Kulturális Egyesülettel (MAZSIKE) most aláírt együttműködési megállapodás Erzsébetváros azon törekvéseit hivatott kifejezni, melyek a zsidó múlt megőrzését szolgálják.

A 25 éve alakult Magyar Zsidó Kulturális Egyesület székhelye, a ma használaton kívüli Garay u. 48. Erzsébetvárosban van. A hagyományos „pesti zsidó negyed” az Egyesület fő működési területe. Erzsébetváros Önkormányzata és a MAZSIKE egyaránt elkötelezett a gazdag zsidó kulturális hagyomány és örökség megőrzésében és további gazdagításában, a pezsgő zsidó kulturális élet támogatásában és feltételeinek megteremtésében. A megállapodás a szándék kifejezésén és a hosszú távú együttműködés rögzítésén túlmenően minden évben aktuális konkrét programokra és azok finanszírozására is kiterjed.

Az együttműködés aláírói: Vattamány Zsolt polgármester és Kirschner Péter elnök (MAZSIKE)

[popup][/popup]