Egymillió nézőt vonzott Izraelben a Fauda 3. évadának első része

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A „Fauda” (arabul: káosz) című izraeli tévésorozat harmadik évadának első részét körülbelül egymillió izraeli nézte meg az első sugárzást követő 48 órában.

Fauda, 3. évad

A héber és arab nyelvű sorozat 12,6 százalékos nézettséget ért el a csütörtök esti debütálás során, a YES csatorna adataira hivatkozó oldalak szerint.

A Netflix 2016 novemberében megvásárolta a Fauda vetítési jogait a YES csatornától, és decembertől elérhetővé tette világszerte a streamszolgáltató kínálatában.

Fauda Season 3 – Trailer [ENG PL subs]

Israel’s YES TV releases a teaser and a first look into Fauda Season 3. One of the most anticipated series worldwide. Release dates are still unknown. The se…

A valósághű, világszerte sikert aratott Fauda izraeli titkosügynökökről szól, akik az arabok közé beépülve (a mista’arvim az arab Muszta’arabi szóból ered, jelentése “azok, akik az arabok közt élnek”) próbálják elkapni a hírhedt (fiktív) terroristákat. A sorozatban szereplő terrorelhárító ügynökök folyamatos félelemben élnek, tudván, hogy bármelyik pillanatban lebukhatnak. A sorozat korábbi két évadáról itt írtunk.

A harmadik évad színtere Gáza lesz – adta hírül az ujkelet.live.

A Fauda készítői, Lior Raz, aki egyben a főszereplő Doron karakterét is játsza, és a Times of Israel arab ügyekkel foglalkozó tudósítója, Avi Issacharoff, az Izraeli Védelmi Erőkben szerzett tapasztalataikból merítettek a történetekhez. Az első évadot 2015-ben mutatták be Izraelben.

A Fauda harmadik évada április 16-án indul a Netflixen.

*

A Faudáról és más, világsikert aratott izraeli tévésorozatokról decemberi számunkban közöltünk összeállítást:

 

[popup][/popup]