Dzsenin: Ápolónőnek öltözött izraeli kommandósok végeztek palesztin terroristákkal

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Orvosoknak és ápolóknak öltözött izraeli különleges erők Fauda-stílusú műveletet hajtottak végre a dzsenini kórházban, melynek során keddre virradó éjjel meghiúsítottak egy október 7-e által inspirált terrortámadást, és végeztek három körözött terroristával.

Erről tudósít a Hetek.hu.

Az Izraeli Védelmi Erők, az izraeli rendőrség YAMAM terrorelhárító erői és a Sin Bet belbiztonsági szolgálat közös közleménye szerint a művelet során megölték a körözött Hamász-terroristát, Mohammad Dzsalamnát, valamint két terroristatársát, akik mellette rejtőzködtek a kórházban.

Ilyen jellegű műveletre még nem volt példa.

A 27 éves Dzsalamna, aki a dzsenini menekülttáborban élt, közvetlen kapcsolatban állt a Hamász külföldi vezetésével. A közlemény szerint ő volt a felelős azért, hogy fegyverekkel és lőszerrel lássa el a Hamász terroristáit Ciszjordánia-szerte az izraeliek ellen irányuló támadásokhoz.

Dzsalamna a dzsenini kórházat titkos támaszpontként használta, ahol az október 7-i mészárláshoz hasonló és az az által inspirált inváziót tervezett – tették hozzá.

Az izraeli erők két másik terroristát: Mohammed és Bázel Ghazawit is likvidálták. Mohammed a dzsenini zászlóaljak egyik terroristája volt, aki számos támadásban vett részt, Bázel a palesztin Iszlám Dzsihád egyik ügynöke, aki szintén számos terrortevékenységben részt vett a térségben.

Az izraeli  biztonsági erők kijelentették, a körözött terroristák előszeretettel bújtak el kórházakban, és azokat bázisként használták terrortámadások megtervezéséhez és végrehajtásához, mivel azt hitték, hogy azok védelmet nyújtanak az izraeli biztonsági erőkkel szemben.

Hetek.hu

 

[popup][/popup]