DK: „Sulyok Tamás köztársasági elnök ne mondjon beszédet a holokauszt emléknapon!”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

„Hiába derült ki már megválasztása után Sulyok Tamásról, hogy hazudott édesapjáról, aki valójában a Magyar Nemzetiszocialista Párt székesfehérvári szervezetének vezetője volt, a köztársasági elnök most mégis arra készül, hogy április 16-án beszédet mondjon a holokauszt emléknapon” – írja a Demokratikus Koalíció közleményében.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke

A párt azt követeli, hogy „Sulyok Tamás köztársasági elnök ne mondjon beszédet a holokauszt emléknapon!” – közölte a hírt a Telex.hu.

A DK azt írja, senki sem felelős a felmenői bűneiért, de azért igen, hogy szembenéz-e a családja múltjával vagy inkább hazudik róla. „Ha Sulyok Tamásnak semmi mondanivalója nincs az országnak arról, hogy édesapja a magyar zsidók deportálását ”megtisztulásnak„ nevezte, hogy édesapja a német megszállást ünnepelve ”zsidó vértől mentes„ polgárok csatlakozását várta, valamint, hogy édesapja elhurcolt zsidók lakását kérte pártirodának, amelybe ”zsidóbútorokat„ is igényelt, akkor ne akarjon beszédet mondani a holokauszt emléknapon sem, hanem hallgasson, ahogy eddig tette!” – írják.

*

Dr. Kende Péter ügyvéd, közíró ugyanebben az ügyben korábban petíciót indított.

[popup][/popup]