Csütörtök reggel emlékezés a jeruzsálemi terror áldozataira

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Csütörtök reggel fél nyolckor egy félórás, rendhagyó reggeli ima keretén belül emlékeznek meg a meggyilkolt hittestvérekről a Frankel Leó utcai zsinagógában.

fotó Israeli Government Press Office (GPO)

(fotó Israeli Government Press Office (GPO)

Kedd reggel szélsőséges palesztin terroristák az elmúlt évek legvéresebb izraeli terror támadását hajtották végre Jeruzsálemben. Négy ember a helyszínen meghalt és további négy megsebesült, amikor a baltával, késsel és lőfegyverrel felfegyverkezett terroristák a zsinagógában imádkozó emberekre támadtak. Az egyik sebesült, egy kiérkező drúz rendőr, kedd este belehalt sérüléseibe, mellyel a merénylet áldozatainak száma ötre emelkedett.

A zsinagóga mindannyiunk számára mást és mást jelent, de a zsidó közösségeknek a túlélés záloga. A terroristák célja kettős, amikor védtelen gyerekeket és imasálukba burkolózó felnőtteket támadnak meg. Az értelmetlen pusztításon túl céljuk, hogy tettükkel megfélemlítsenek minket.

Bizonyítsuk be, hogy nem félünk és fejezzük ki szolidaritásunkat az áldozatok családtagjaival, barátaival, Izrael Állammal és a megtámadott zsidó közösségekkel. Csatlakozz hozzánk a Frankel Leó utcai zsinagógában csütörtök reggel fél nyolckor, ahol egy félórás, rendhagyó reggeli ima keretén belül emlékezünk meg meggyilkolt hittestvéreinkről.

Az esemény Facebook-oldala itt érhető el.

Az elhunytak emléke legyen áldott.

Am Echad VeLev Echad!

MAZSIHISZ Ifjúsági Csoport kommunikáció
Ez a rendezvény része annak a kezdeményezésnek, hogy a keddi jeruzsálemi terror támadás áldozatainak emlékére megteljenek a magyarországi zsinagógák csütörtök reggel.

[popup][/popup]