Claims Conference: a MUSZOE állítsa le megalapozatlan kampányát

Írta: mazsihisz.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

 A holokauszt túlélők ügyeivel igen, a háború után születettek kárpótlásával viszont továbbra sem foglalkozik a Claims Conference.

Erről tájékoztatta Sessler Györgyöt, a Munkaszolgálatosok Országos Egyesülete (MUSZOE) elnökét a holokauszt túlélők megsegítésére létrehozott szervezet ügyvezető alelnöke, Greg Schneider.

Sessler

Sessler György, a Muszoe elnöke (Fotó: rabbi.zsinagoga.net)

A nemzetközi szervezet hivatalos levelében egyértelműen jelezte, hogy a német kormány irányelvei alapján működő kárpótlási program nem vonatkozik a háború után születettekre vagy gyermekeikre.

A Claims Conference megtévesztőnek, hamis illúziót keltőnek tartja, hogy a MUSZOE elnöke a holokauszt túlélők 1945-1950 között született leszármazottait érzékeny személyes adatok közlését tartalmazó pályázat benyújtására bátorítja.

Greg Schneider, a szervezet ügyvezető alelnöke arra kéri Sessler Györgyöt, hogy haladéktalanul állítsa le a 2. világháború után születettek hitegetését. Egyúttal jelezte, hogy a Claims Conference-t elárasztó nyilvánvalóan jogosulatlan kérelmek elbírálása jelentősen késlelteti a kárpótlásra viszont tényleg jogosultak ügyintézését.

A Claims Conference álláspontja szerint a holokauszt túlélők háború után született gyermekeinek igényeivel szervezetük nem foglalkozik. Ezért a nemzetközi kárpótlási szervezet határozottan kéri, hogy a MUSZOE sürgősen állítsa le megalapozatlan, kifejezetten káros kampányát.

A Claims Conference tájékoztatása szerint a háború után születettek kárpótlása kizárólag azokra vonatkozik, akikkel édesanyjuk várandós volt az üldöztetés idején, és az édesanya előzőleg a nyugdíjprogramba bekerült. Esetükben a Claims Conference továbbra is várja a beadványokat.

 

[popup][/popup]