BZSH-közgyűlés – Tordai megy, Schwezoff marad

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Hivatalosan még ki nem hirdetett eredmények szerint a BZSH közgyűlése szavazott Tordai Péter elnök és Schwezoff Dávid ügyvezető igazgató személyéről, akik kölcsönösen egymás eltávolításárt szerették volna elérni. 

Schwezoff Dávid

Schwezoff Dávid (A kép egy korábbi közgyűlésen készült.)

Eszerint a jelenlévő küldöttek közül Tordai Péter mellett szavazott 18 fő, ellene szavazott 39 fő. Schwezoff Dávid mellett szavazott 31 fő, ellene szavazott 27 fő.

Ami azt jelentené, hogy Schwezoff megőrzi ügyvezető igazgatói székét, Tordai viszont lemond elnöki posztjáról.

Hogy e szavazásnak milyen gyakorlati következményei lesznek, az e pillanatban még nem világos. Jelenlévő tudósítónk további hírekkel jelentkezik.

Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke az ATV Híradónak úgy fogalmazott: a helyzetet úgy lehetne megnyugtatóan rendezni, ha mindkét vezető lemondana, és tisztújító közgyűlést írnának ki a vezetői posztokra.

Este 10 után, a zárt közgyűlés végeztével tudósítónk, Pályi Márk megerősítette, hogy Tordai Péter tudomásul vette a szavazás eredményét és lemond elnöki tisztségéről. Megőrzi ugyanakkor a Mazsihisz alelnöki pozícióját.

Tudósítónk interjút kért Schwezoff Dávidtól, aki azonban nem találta alkalmasnak az időpontot – a Hír TV-nek viszont nyilatkozott. Tudósítónk következő kérdésére, miszerint a továbbiakban is ilyen viszonyt kíván-e ápolni a zsidó sajtóval, már nem válaszolt a BZSH ügyvezetője.

[popup][/popup]