Bemutatkoztak a nyilvánosság előtt a Kurucinfó főmunkatársai

Írta: Ács Dániel/444.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

“Április 24-én este hatkor Novák Előd nagy örömmel mutatta be a Kurucinfó három szerzőjét  a Bartók Béla úti volt MIÉP-irodában: Hering Józsefet a Pesti Hírlap, a Chrudinák-féle Panoráma és a Magyar Fórum volt újságíróját, jelenleg a Kurucinfó főmunkatársát, Esze Tamás ex-MIÉP-es politikust, és Lantos Jánost, a lap fiatal publicistáját.

Arról az oldalról van szó, aminek tulajdonosa ellen még az FBI is elfogató-parancsot adott ki, ami miatt Deutsch Tamás 72 órás ultimátumot adott az ügyészségnek, hogy zárják be, amit Kövér László házelnök elérhetetlenné tett a Parlamentben, aminek a nevét a Facebookon még magánlevelezésben sem lehet leírni, ami minden ellenfele személyes adatait közzé tette, ahol a mai napig az alábbi rovatok szerint csoportosítják az írásokat: Antimagyarizmus, Holokamu, Humor, Bevándorlóbűnözés, Cigánybűnözés, Politikusbűnözés, Zsidóbűnözés. Amire, ha most valaki rákattint, akkor az alábbi címet olvashatja: Függőség és haszon: a zsidó kapzsiság esettanulmánya. (A cikkben 47-szer szerepel a zsidó szó.)

Arra a közel két órás esemény alatt nem kaptunk konkrét választ, hogy mi a célja a kitárulkozásnak, de sejtéseink lehetnek. Egyfelől ma már annyira kivetkőzött magából a média, főleg a magyar média, hogy egy Vadhajtások, egy Origo, egy Bayer Show, egy Mindenszó mellett a Kurucinfó sokszor higgadtnak, tárgyilagosnak és mértéktartónak tűnik, de semmiképpen nem olyan kirívó, mint amilyen 2006-ban volt. Ha Bede Zsolt kormánypárti újságíró üvöltve Soros-kurvázhat Bayer Zsolt polgári estjén, vagy ordítozva fetrenghet Hadházy Ákos rendezvényén, akkor miért ne ülhetne össze pár budai zakós újságíró egy kiadósat zsidózni? A közönségből egy rajongó meg is jegyezte:

„A Vadhajtások kivette a Kuruc kezéből a labdát.”

A másik pedig, hogy a Mi Hazánk Mozgalom és Novák Előd láthatóan a kampányra szeretné valahogy vitalizálni a valaha népszerű újságot, és ehhez újítani kell a harmincas évek hungarista narratívájába beleragadt stratégián.”

Teljes cikk

Címkék:kurucinfo

[popup][/popup]